وبینار آشنایی با مجلات نامعتبر و جعلی با حضور بیش از ۹۰۰ شرکت کننده برگزار شد.

بروز شده:  1399/11/26 09:35

به گزارش مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، وبینار آموزشی رایگان آشنایی با مجلات نامعتبر و جعلی، سه شنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۸ الی ۲۰ با استفاده از سامانه وب کنفرانس Adobe Connect مرکز خدمات اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با سخنرانی سرکار خانم دکتر مریم اخوتی، دانشیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار گردید.
در وبینار آشنایی با مجلات نامعتبر و جعلی، در مجموع ۱۰۱۵ نفر از علاقمندان و پژوهشگران دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور و همچنین تعدادی از اتباع غیر ایرانی ثبت نام کردند که شامل ۳۲۴ عضو هیأت علمی، ۲۸۹ کارمند، ۳۴۸ دانشجو و ۵۴ نفر از سایر مشاغل بودند. در زمان برگزاری وبینار بیش از ۹۰۰ نفر به سامانه وب کنفرانس متصل شدند که تعدادی از این شرکت کنندگان از کشور افغانستان در این وبینار حضور داشتند.

دکتر اخوتی به مباحثی از جمله چگونگی انتخاب مجله مناسب در پایگاه های اطلاعاتی وب آف ساینس، اسکوپوس، پابمد و ... جهت انتشار مقاله، انواع مجلات دسترسی باز، مقالات سلب انتشار شده و ارائه تعاریف و مشخصات و ویژگی های مجلات جعلی، تقلبی و چپاولگر پرداختند.

لینک موقت ویدئوی وبینار (برای مشاهده از رایانه استفاده نمایید)

در نظرسنجی وبینار مجلات نامعتبر و جعلی، ۴۶۳ نفر شرکت نمودند که تجزیه و تحلیل نتایج نظرسنجی نشان داد، به طور متوسط، بیش از ۹۵ درصد از شرکت کنندگان، از این وبینار، رضایت کافی داشتند.

همچنین ارزیابی نتایج نظرسنجی در خصوص مناسب ترین ساعت برای برگزاری وبینار های آموزشی حوزه مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در قالب نمودار ذیل به اطلاع می رسد: