وبینار آشنایی با مجلات نامعتبر و جعلی برگزار خواهد شد.

بروز شده:  1399/11/18 07:30

بیست و سومین وبینار آموزشی حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به منظور توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه و با موضوع آشنایی با مجلات نامعتبر و جعلی، سه شنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۸ الی ۲۰ با استفاده از سامانه وب کنفرانس مرکز خدمات اطلاع رسانی دانشگاه برگزار خواهد شد. سرکار خانم دکتر مریم اخوتی، دانشیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این وبینار سخنرانی خواهند نمود. لذا از کلیه علاقمندان در سراسر کشور دعوت می شود در این وبینار رایگان ثبت نام نمایند. برای افرادی که ثبت نام کرده و در وبینار حضور داشته باشند، گواهی معتبر صادر خواهد شد.

نحوه ورود به وبینار:
برای ورود به وبینار در سامانه Adobe Connect می توانید از آدرس http://vc.bums.ac.ir/mim استفاده نمایید. برای تسهیل در صدور گواهی ها لطفا به عنوان کاربر میهمان و با شماره ملی به سامانه وارد شوید. همچنین حین برگزاری وبینار می توانید سوالات خود را به صورت متنی یا صوتی از طریق شبکه اجتماعی واتساپ یا پیامک به شماره ۰۹۱۵۶۰۴۳۹۵۷ ارسال فرمائید.

راهنمای استفاده از سامانه وب کنفرانس Adobe connect

مجلات علمی همواره در زمره مهمترین ابزار نشر و دریافت دانش روزآمد در حیطه های موضوعی مختلف محسوب شده اند. متاسفانه این رسانه در سال های اخیر به شکلی فزاینده مورد سواستفاده سودجویان در محیط وب قرار گرفته است. به گونه ای که در بسیاری از موارد این افراد با راه اندازی وب سایت هایی از مجلات جعلی و نامعتبر اقدام به فریب نویسندگان و دریافت مبالغی از ایشان با عنوان هزینه انتشار مقاله می نمایند. پذیرش و انتشار مقاله در این مجلات اغلب به سرعت و بدون طی فرایند داوری علمی و ادبی صورت می گیرد.

با توجه به پیچیدگی فرایند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی این دسته از مجلات به جامعه پزشکی کشور که به سبب ماهیت کاری خطیر خود نیازمند دسترسی به مجلات و مقالات روزآمد و معتبر می باشند، مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فرایند بررسی و شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی را در دستور کار خود قرار داده و فهرستی از مجلات نامعتبر و جعلی از طریق پایگاه
http://blacklist.research.ac.ir قابل دسترسی قرار گرفته است. به دلیل گستردگی وب و عدم امکان کنترل محتوایی آن، قرار نداشتن مجله ای در این فهرست نشان دهنده تایید اعتبار آن مجله نیست و پژوهشگران محترم می بایست پیش از اقدام به چاپ مقاله خود بررسی های لازم را در خصوص صحت اعتبار مجله مورد نظر به عمل آورند. از این رو در وبینار پیش رو تلاش خواهیم کرد تا با راه کارهای شناسایی مجلات نامعتبر بیشتر آشنا شویم.

نحوه ورود به وبینار:

راه های ارتباطی حوزه مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه در رابطه با وبینارهای آموزشی:
۱- پست الکترونیک lib.info@bums.ac.ir
۲- تماس با شماره ۰۵۶۳۲۳۸۱۷۵۲ در ساعات اداری